Δεν φτάνουν οι κλίνες για νοσηλεία στο τμήμα covid 19 του Νοσοκομείου Λιβαδειάς

Δείτε την ανάρτηση στο fb,του γενικού χειρουργού στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς Κωνσταντίνου Πλιακοστάμου

ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΟΙ ΚΛΙΝΕΣ ΓΙΑ ΝΟΣΗΛΕΙΑ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ covid 19 ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ.

Σε κατάσταση πλήρους ασφυξίας το τμήμα νοσηλείας των ασθενών covid 19 στο νοσοκομείο Λιβαδειάς.

Γίνεται επέκταση των κλινών και τροποποιούνται δωμάτια προκειμένου να νοσηλευτούν ασθενείς.

Είναι θέμα χρόνου να μην μπορούμε να διαχειριστούμε ούτε κατ’ ελάχιστο τους ασθενείς αυτούς. Ήταν πολύ μεγάλο λάθος η απαγόρευση διακομιδής των ασθενών αυτών στα τριτοβάθμια της Αθήνας λόγω συμφόρησης των εκεί νοσοκομείων.

Οι ασθενείς με λοίμωξη covid 19 και υποκείμενα νοσήματα επιβαρύνονται πάρα πολύ γρήγορα και οι δυνατότητες προώθησής τους για αντιμετώπισή τους σε ενδεδειγμένα τμήματα γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη.

Ούτε τα άλλα νοσοκομεία είναι σε καλύτερη κατάσταση. Είναι απαράδεκτο να κρατάμε τέτοιους ασθενείς προς νοσηλεία χωρίς να εφημερεύει η βασική ειδικότητα αναισθησιολόγου και ακτινολόγου.

Πρέπει πάραυτα να επεκταθεί το σχέδιο διοχέτευσης ασθενών της Αθήνας στον ιδιωτικό τομέα προκειμένου να έχουμε ξανά την δυνατότητα διακομιδής προς την Αθήνα.

Κρατούν χρόνια τα νοσοκομεία της επαρχίας σε κατάσταση υποστελέχωσης και τούτη τη δύσκολη στιγμή φαίνεται με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο πόσο εγκληματική ήταν η προσπάθεια να στηρίξουν δύο νοσοκομεία στο νομό.

Σοβαρή έκκληση προς τους συγγενείς – συνοδούς όλων των ασθενών του νοσοκομείου να τηρούν τα μέτρα διότι αποτελούν την σοβαρότερη εστία ενδονοσοκομειακής μετάδοσης όταν επισκέπτονται τους δικούς τους. Κατανοητό αλλά πλήρως ανέφικτο να ικανοποιηθεί η επιθυμία τους να βρεθούν κοντά στους δικούς τους ανθρώπους.

Μόλις ξεπεράσουμε τη δύσκολη κατάσταση ας μαζευτούν κοινωνικοί, πολιτικοί και οικονομικοί θεσμοί να τους εκθέσουμε για πολλοστή φορά το πρόβλημα για άλλη μία φορά στη διάστασή του και να απαιτήσουμε την πλήρη στελέχωση του νοσοκομείου μας που συγκεντρώνει πλέον κι έχει εξαρτήσει ως πληθυσμό αναφοράς του ασθενείς πέραν των ορίων της περιφερειακής ενότητας Βοιωτίας.

Σχετικά